Over Rob Nouwen

rondfotoIk ben in 1939 geboren in Rotterdam. Na het gymnasium heb ik in Leiden rechten (notariaat) gestudeerd. Ik ben tot medio 1998 in het notariaat werkzaam geweest, de laatste 22 jaar als notaris in Rotterdam.

Mijn psychosyntheseopleiding aan het Weideheuvel-instituut in Ouderkerk aan de Amstel heb ik medio 2001 afgerond. Daarnaast heb ik een cursus neurosenleer en psychopathologie gevolgd bij het Stipo (Stichting Integratieve Psychotherapie Opleidingen). Tevens heb ik trainingen persoonlijkheidsontwikkeling gevolgd bij Wil de Roy, psycholoog en theoloog.

Vanaf 2000 ben ik werkzaam als coach en therapeut.

Ik ben lid van het VMP ( Vereniging van Modaliteiten in Psychotherapie).
Ik ben houder van het Europees Certificaat voor Psychotherapie. (ECP)

Naast dit werk was ik jarenlang bestuurder van een financiële instelling, van een liefdadige stichting (Stichting Open Oog) en van een sociaal-maatschappelijke instelling.

Ik vind het belangrijk mijn ervaringen en inzichten uit te dragen en daarbij mijn talenten in te zetten. Ik wil mensen stimuleren hun eigen ervaringen op te doen en daarvan te leren.
Mijn medemensen zie ik als devine human beings die in wezen goed zijn, ook al ben ik niet altijd blij met wat zij doen. Ik probeer hun en mijn beperkingen te aanvaarden en ons daarvan zoveel mogelijk te bevrijden.

Ervaring
Sinds begin 2000 heb ik En als psychosynthese en relatietherapeut En als coach en mediator   ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen, zowel zakelijk als privé. Ik werk individueel, met relaties en met kleine groepen.