cursus de weg van Dante Alighieri: vrede vinden in je zelf en in/met de wereld.

Op de open dagen van centrum Djoj op 5 en 6 januari 2019 geven Henriette van Aerssen en Rob Nouwen voorlichting over deze cursus op zondag 6 januari 2019 van 1200 uur tot 1300 uur in zaal 4 van centrum Djoj, adres: Rotterdam-Hillegersberg, Antony Duyklaan 5 zijstraat van de Kleiweg , vlakbij de Straatweg. U bent van harte welkom en hoeft zich niet tevoren aan te melden.

cursus de weg van Dante Alighieri: vrede vinden in jezelf en in de wereld

DE WEG VAN DANTE VREDE VINDEN IN JEZELF EN IN DE WERELD

met behulp van psychosynthese

De weg van Dante

Interactieve cursus in vier bijeenkomsten in maart 2019 op 4 donderdagavonden  in centrum Djoj te Rotterdam

Vrede in en met onszelf ervaren is voor veel mensen een diep verlangen.

Te vaak zoeken we de oplossing buiten onszelf: een andere baan, een nieuwe relatie, een spannende vakantie, een andere omgeving. Maar het is juist de weg naar binnen, die er toe doet.

De Italiaanse schrijver en dichter Dante Alighieri schreef in het begin van de 14e eeuw een lang gedicht over de reis van de ziel door de duisternis naar het licht, een spirituele zoektocht. Het werk werd bekend onder de titel De Goddelijke Komedie.

De tekst van Dante biedt prachtige aanknopingspunten om te werken aan onze eigen reis naar binnen, met als uiteindelijk doel het vinden van vrede in onszelf en met de wereld.

De weg naar binnen voert ons eerst door de duisternis, waarin we onze innerlijke demonen ontmoeten, waarna wij de strijd daarmee moeten aangaan. Demonen zoals angst, boosheid, onverschilligheid, afgunst, hebzucht en laksheid belemmeren ons om in contact te komen met diepere lagen in onszelf.

Dante neemt ons vervolgens mee de berg op naar het licht.

Deze weg is geen doel op zich. Het doel is dat ieder meer zichzelf wordt en op eigen wijze kan bijdragen aan een meer rechtvaardige en vredevolle samenleving.

De grondlegger van psychosynthese, Roberto Assagioli maakte zelf ook gebruik van de beelden van Dante.

Wij zullen in deze cursus putten uit materiaal waarbij de reis van Dante wordt verbonden aan psychosynthese.

De cursus wordt  gegeven in maart 2019  in  centrum Djoj in Hillegersberg, Antony Duyklaan 5, op donderdagen 7.14,21 en 28 maart van 18:45 tot 22.00 uur.

Aantal deelnemers: maximaal 12

Kosten: euro 80,00 per persoon.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

voor Den Haag :Henriëtte van Aerssen, tel. 06-524 746 48  email: henriette@van-aerssen.nl.

voor Rotterdam: Rob Nouwen: tel. 06-511 292 09 email: robnouwen@wetenwiejebent.nl.

Aanmelden: klik op Centrum Djoj en klik vervolgens op inschrijven. U kunt dan ook meteen betalen.

Ergens tegenop zien

IMG_7334

Als een berg opzien tegen nieuwe stappen die je wilt of moet zetten, tegen pijn en verdriet die je dierbaren of anderen moet aandoen, tegen wat dan ook of zelfs tegen je leven. Bij het nemen van deze stappen en dus bij het beklimmen van die berg kan ik je zeker behulpzaam zijn.

Machteloos, ongelukkig, depressief

IMG_7190

Soms, als we in een van bovengenoemde gevoelens zitten, missen we het zicht op de redenen daarvoor. Die kunnen gelegen zijn in recente of (veel) vroegere, nare ervaringen. Willen we van deze nare gevoelens af komen, dan is het wel nodig dat zicht te krijgen, meestal op onze binnenwereld, op het ontstaan van deze gevoelens.

Verdrietig, bang of boos

IMG_6929

Emoties die we graag willen vermijden en als we ze toch hebben vaak – al dan niet bewust- onderdrukken. Daarmee bereiken we echter het tegendeel van wat we meestal willen: bevrijd zijn van deze emoties. Dus; deze emoties “moeten” wel beleefd worden om er los van te komen.